Conferința Națională “Întoarcerea la apă! Echilibru și Sănătate”

Asociația Pro Turism Herculane anunță cel de-al III-lea eveniment din cadrul campaniei civice pentru dezvoltarea stațiunii și redresarea imaginii sale.

Conferința Națională “Întoarcerea la apă! Echilibru și Sănătate” va avea loc în perioada 24 – 26 aprilie la Hotel Afrodita, Băile Herculane.
Seria de evenimente, menită să readucă stațiunea la gloria de altă dată, a debutat în luna aprilie 2014. Cele două conferințe „Întoarcerea la apă! Prevenţia, bază pentru sănătate” și “Băile Herculane, mai mult decât apă” au reunit medici specialiști, autorităţi publice, scriitori, investitori şi operatori de turism având ca punct central valorificarea zonei cu ajutorul apelor cu proprietăți unice ce au pus stațiunea pe harta turistică a Europei.
Astfel, considerând că drumul pentru schimbare a fost deschis și că prin colaborarea factorilor implicați în dezvoltare s-au pus bazele unor noi proiecte, următorul eveniment vine ca un pas firesc.
Conferința Națională “Întoarcerea la apă! Echilibru și Sănătate” își propune să atragă atenția asupra tuturor calităților pe care zona le are de oferit, în același timp aducând față în față oamenii care pot produce o schimbare și pot să ofere soluții noi. Se dorește identificarea celor mai eficiente metode de dezvoltare a zonei, promovarea valorilor locale, propunerea de programe noi de tratament ce vizeză atât echilibrul interior cât și sănătatea.

“Continuăm campania cu un nou eveniment și ne bucurăm că putem pune umărul la dezvoltarea acestui loc atât de drag nouă. Am ales să facem o nouă ediție a conferinței medicale deoarece considerăm că oamenii au nevoie să înțeleagă importanța prevenției atunci când vine vorba de sănătatea lor. Ne dorim să găsim și să propunem soluții noi atât în ceea ce privește metodele de tratament dar și de petrecere a timpului liber și relaxare, punând accentul pe factorii naturali ce fac acest loc special în întreaga lume. Deasemenea, ne dorim ca investitorii, hotelierii, atutoritățile și operatorii de turism să aibă la dispoziție această platformă de comunicare unde să poată enunța dificultățile întâmpinate în procesul de dezvoltare și să poată obține soluții.”

Marinela Badea, Președinte Asociația Pro Turism Herculane

Principalele subiecte ce urmează să fie abordate în cadrul conferinței sunt obținerea echilibrului interior cu ajutorul factorilor naturali, propunerea de noi tratamente, medode de prevenție, îmbunătățirea serviciilor și a promovării prin colaborarea între operatori de turism și hotelieri precum și valorificarea potențialului zonei.
Credem cu tărie că putem să construim ceva durabil atâta timp cât toate entitățile implicate se află în dialog și se încearcă în permanență găsirea de soluții. Avem la dispoziție un imens potențial turistic. Turismul balnear este turismul tuturor anotimpurilor iar acest lucru trebuie să se resimtă în tot ceea ce înseamnă activitate și dezvoltare în zonă.

Băile Herculane trebuie să renască din datoria morală față de natură.

Conferința Națională „Întoarcerea la apă! Echilibru și sănătate”


Dr. Viorel Silvoșeanu despre beneficiile apei termale


Dorin Bălteanu – Arc peste timp


Florin Arjocu, blogger de turism