Angajatorii din Herculane luptă pentru servicii de calitate

Herculane s-a aflat în ultimii ani într-o continuă dezvoltare, făcând eforturi considerabile să iasă din conul de umbră lăsat de perioada de după revoluție. Odată cu noile investiții realizate, marile hoteluri din Herculane încercă să rezolve problema deficienței de forță de muncă din stațiune. O deficiență pe care o confruntă întreg segmentul de turism din România.

Astfel, Afrodita Resort & Spa și Diana Resort, locații membre Pro Turism Herculane, au încheiat luna aceasta acordul cu unități de învățământ pentru un proiect pe termen lung „Învățământul dual”. Sistem folosit deja cu succes de foarte mult timp în alte țări europene, acesta presupune implicarea companiilor în procesul de educare și formare a viitorilor specialiști în turism și alimentație.

Pe perioada studiilor, elevii incluși în proiect sunt susținuți financiar prin burse, beneficiază de suportul companiei în ceea ce înseamnă formare pentru noul mediul de lucru și încurajare pentru a atinge excelență, implicarea companiei în activitățile școlare și o relație directă cu viitorul angajator.

Ca un prim pas în acest proiect, locațiile din Herculane au găzduit miercuri primii participanți în procesul de formare. Cinci zeci de elevi și profesori coordonatori ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Craiova au venit în prima vizită la angajatorii din Herculane. Tinerilor le-au fost prezentate sistemele informatice ale recepțiilor și departamentelor de rezervări, circuitul unei farfurii într-o bucătărie ce deservește până la 700 de oaspeți la o masă și au gustat produsele realizate de bucătarii din Herculane.

Echipa managerială și șefii de departamente s-au întâlnit cu elevii pentru a le răspunde la întrebări legate de stațiune, politici interne și beneficii pentru angajați. Astfel au putut cunoaște echipa și formatorii și au avut ocazia unor discuții non-formale cu viitorii angajatori. Odată ajunși în locațiile din Herculane, elevii în practică sau viitorii specialiști sunt coordonați de unul dintre cei mai buni Manageri Food & Beverage din România. Marius Mayer este el însuși absolvent al sistemului de învățământ dual din Germania. Recent întors în țară, acesta aduce o experiență impresionantă în formarea specialiștilor pe acest segment, fiind de peste două decenii manager și formator pentru Novotel și Radisson Blu atât în România cât și în Germania.

„Considerăm obligatorie implicarea în formarea viitorilor specialiști ce urmează să deservească turiștii din Herculane. O stațiune de renume cum este aceasta, cu hoteluri noi și echipamente moderne trebuie să tindă spre excelență. Iar pentru a începe acest proces trebuie să ne luăm un angajament pe termen lung și să susținem pregătirea tinerilor. Herculane merită servicii de top.”

Victoria Căpruciu, Asistent Manager Bacolux Hotels

Ca experiența să fie una cât mai completă, ziua s-a încheiat cu un tur al orașului și vizite la cele mai importante obiective din stațiune. Vizita de ieri este prima dintr-o serie mai lungă în cadrul proiectului iar organizatorii își doresc ca acesta să fie un factor important în promovarea locurilor de muncă din segmentul turismului local.