Conferința Națională “Băile Herculane, mai mult decât apă” - Ediția a II-a

Conferința Națională “Băile Herculane, mai mult decât apă”, inițiată de Asociația Pro Turism Herculane este parte integrată a unei campanii pentru redresarea stațiunii, atât economic cât și ca imagine națională și internațională.

Evenimentul este al doilea din cadrul campaniei și se desfășoară în perioada 24 – 26 octombrie 2014 la Hotel Afrodita, Băile Herculane.

Campania civică a debutat în luna aprilie 2014. Prima conferință „Întoarcerea la apă! Prevenţia, bază pentru sănătate” a reunit medici specialiști, autorităţi publice, scriitori, investitori şi operatori de turism având ca punct central valorificarea zonei cu ajutorul apelor cu proprietăți speciale ce au pus stațiunea pe harta turistică a Europei.

Astfel, considerând că primul eveniment a fost un succes și că prin el că s-a format o bază solidă, fiind deschisă calea către dialog, este firesc să fie făcut următorul pas.

Conferința Națională “Băile Herculane, mai mult decât apă” își propune să atragă atenția asupra tuturor calităților pe care zona le are de oferit, în același timp aducând față în față autoritățile publice centrale și locale, investitori, hotelieri și operatori de turism pentru identificarea celor mai eficiente metode de dezvoltare a zonei cât și a problemelor întâmpinate de factorii implicați în această dezvoltare.

Principalele subiecte abordate în cadrul conferinței sunt dezvoltarea prin atragerea de fonduri europene, îmbunătățirea serviciilor și a promovării prin colaborarea între operatori de turism și hotelieri precum și valorificarea potențialului zonei.